fredag 13 maj 2011

Parningsdans

Ikväll blev det en liten expedition ut i skogen, och vad fick vi bevittna om inte vad jag tror var en parningsdans två tranor emellan. Naturen är fantastisk och det är verkligen ovärderligt att bo så nära den. Sambon konstaterade svalt att visst är det intressant med naturen men frågan samtidigt om man nödvändigtvis måste stanna upp och betrakta den längre än 20 sekunder?

Det har även flyttat in två svanar i samma tjärn som tranorna tagit i besittning och de är definitivt av ett mer tystlåtet släkte än tranorna. Som de väsnas!

Men naturupplevelsen var inte slut med detta. Även en simmande groda alternativt padda hann vi träffa på innan vi var hemma. Man ska uppskatta även det lilla i vår underbara natur.

Jag konstaterar stilla för mig själv att vi inte kunde ha bosatt oss på ett bättre ställe.

1 kommentarer:

Linda sa...

Älskar att se djur i dess rätta element och tycker att man visst kan stå längre än 20 sekunder. :)
Hos svärföräldrarna rör det sig en hel del djur som man kan få ha turen att se, nu har de också harar som återkommer med jämna mellanrum men dessvärre har jag inte fått se dem än. Däremot älgar sist vi var på väg därifrån, en km från deras hus stod två stcken och betade i lugn och ro i skymningen.

Skicka en kommentar