torsdag 21 april 2011

Premiärtur

Idag tog jag och hunden årets premiärtur på barmark (åtminstone till stor del) i vår älskade skog. Fåglarna kvittrade, solen lyste, torra grenar knäcktes under mina kängor, hunden rusade runt helt lycklig över stock och sten - som vi har saknat vår skog!

Vi befinner oss visserligen väldigt mycket i skogen även under vintern men det är inte riktigt samma sak. Skogen luktar ju ingenting på vintern. Fördelen med det är ju visserligen att hunden inte luktar någonting annat än just hund när man kommer hem. Idag luktade han allt annat än hund. Från och med nu är nog garageingången vår "huvudentré" där ett varv i duschen är obligatoriskt för hunden före vidare passage in i huset. Härliga vår.

Konstaterade att älgarna verkar ha haft kalas, skitkalas, i skogen hela vintern. Överallt. Ett annat skitkalas stod förmodligen herr Björn för. Jag hoppas verkligen att han håller sig på sin plats och utom synhåll. Jag skulle mer än gärna se en vild björn i naturen någon gång, men under kontrollerade former. Inte när man är ute och traskar med hunden. ;)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar