lördag 16 april 2011

Apropå vatten

Vatten är i största allmänhet en trevlig företeelse. Vatten är en fantastisk dryck, jag gillar att bada när sommaren är varm, hunden älskar att bada, jag gillar till och med regnet i måttlig mängd.

Däremot stod det ingenting i mäklarbeskrivningen om swimmingpool i krypgrunden när vi köpte huset förra året. Den sortens vatten gillar jag inte. (Men det kanske är det här dom menar när de skriver "sjönära läge"? Det som vi betalar extra fastighetsskatt för.)

Redan vid besiktningen fanns det en liten vårflod i grunden men vi trodde att vi hade avhjälpt det värsta när vi tog bort all snö ifrån ovansidan av huset innan vårsmältningen började, men tydligen inte.

Sedan klockan halv tre idag har en vattenpump stått och arbetat i grunden och pumpat ut helt sjuka mängder med vatten. Den har verkligen fått bekänna färg idag, den får förmodligen fortsätta att arbeta hela natten. Jag hoppas den inte kräver övertidsersättning för då blir vi fattiga. ;)

Nej det blir nog att göra en ordentlig omdränering på ovansidan av huset nu till sommaren, trots att huset är omdränerat för bara några år sedan. Varför kunde de inte bara göra det rätt från första början?

Någon som anmäler sig frivillig som förste grävare, eller kanske förste grusskyfflare? Vi söker också personer med tidigare erfarenhet av dränering...övertidsersättning betalas ut i form av mat! :)

1 kommentarer:

Linda sa...

Kan höra med papsen om du vill? Han har erfarenhet och bra "grävredskap" ;)

Skicka en kommentar