lördag 18 juni 2011

En Lina-favorit

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med bloggandet av vår matkasseupplevelse. Det blev sommar istället! ;) Men här kommer en av favoriterna:

Gräddig purjo- och rabarberkyckling med bulgur
4 personer

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär ca. 600 g kycklingfilé (4 st) i tre delar per filé (skär på längden). Bryn dem i lite olja i en stor stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Medan kycklingen steks: skär ca 200 g rabarber och ½ purjolök i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fördela rabarber och purjolök runtom.
4. Blanda 1 dl grädde, 1 dl vatten, ½ tsk sambal oelek och 1 msk flytande honung. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och smula ned 1 tärning kycklingbuljong. Häll blandningen över kycklingen och stek mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
5. Koka 4 portioner bulgur tillsammans med ½ tärning grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen.
6. Tillred 250 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
7. Finhacka ½ kruka gräslök. Strö gräslöken över kycklingen och servera med bulgur och haricots verts.
Källa: Linas matkasse

Det var himmelskt gott även om såsen blev i vattnigaste laget enligt vår smak. Det berodde väl förmodligen på att kycklingfiléerna vattnade sig när de stektes. Kanske kan man koka upp såsen och reda den före man häller den över kycklingen?

Vi ökade dessutom på med två extra kycklingfiléer och lite extra sås och allting gick åt på 4 personer.

1 kommentarer:

Linda sa...

Det lät riktigt gott, måste nog testa :)

Skicka en kommentar