torsdag 28 november 2013

Dagens middagstips:

Emellanåt använder vi ICA:s Billiga veckan-menyer för att hämta inspiration till matlagningen, och igår hittade vi en riktig fullträff. Rostad sötpotatis och salviabiffar. Bild och recept har jag lånat från www.ica.se

Ingredienser
Portioner: 4

·         600 g potatis
·         ca 600 g sötpotatis
·         2 vitlöksklyftor
·         2 msk olja
·         salt och peppar
·         1/2 dl vatten
·         1/2 dl ströbröd
·         1 kruka salvia
·         ca 450 g fläskfärs
·         1/2 tsk salt
·         2 krm peppar
·         1 citron
·         2 dl matyoghurt
·         65 g röda mangoldskott

Så här gör du
1.      Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna.
2.      Skär potatis och sötpotatis i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Blanda allt med hälften av oljan. Salta och peppra. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på grönsakerna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
3.      Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt stå några minuter. Plocka bladen från salvian. Hacka hälften. Blanda färsen med ströbrödet, salt, peppar och den hackade salvian. Forma färsen till biffar och stek i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida.
4.      Skölj citronen, riv skalet och blanda det med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

5.      Ta ut plåten och strö över resten av salvian. Servera med yoghurten och mangoldskotten.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar