måndag 28 maj 2012

Sista vårteckensutmaningmåndagen för i år

Och dagen till ära kommer en riktig bildkavalkad.


Årets första svampfynd - en murkla! Men jag är för feg för att ta mig an dem så denna skönhet fick stanna i skogen.

Herr eller Fru nyckelpiga!


Plantering pågår. I år utökas trädgårdslandet med ytterligare två lådor förutom de ni ser på bilden. Dessutom ska det bli ett litet jordgubbsland längst där nere i hörnet vid staketet. Så på odlingslistan står i år: vårlök, sallad, tomater, persilja, röd basilika, grön basilika, gräslök, morötter, potatis, smultron, jordgubbar, hallon och rabarber. Yey!

Tomaterna trivs fint i det här soliga hörnet. De ska dessutom få det lite extra ombonat med hjälp av ett gammalt fönster som sambons mamma donerat.

Jag har inte så många favoritblommor men dahlian är nog en av dem. Denna ska enligt skylten i affären vara av färgen rödlila med vitt, det blir spännande att se.

Penseér i lila och gult. Ja, det är ett lite lila tema i blomkrukorna i år.

Violer.
 
Häggen vid altanen har slagit ut!
 
Och vid stadshuset hittade jag ett tulpanhav.

Den gångna helgen har bjudit på riktigt sommarväder men nu är ordningen återställd. Termometern visar på mer vårlika gradtal och även om solen lyser så kan man inte tala om någon luftvärme. Men man får suga i sig den värme som är och försöka lagra den för ett tag, förr eller senare ska det nog bli sommar även här i norr!

Kika in på Humlebacken och se hur de andra deltagarna har dokumenterat vårens framfart denna sista vecka av årets vårteckensutmaning.

1 kommentarer:

Linda sa...

Underbart! :)
Vill också ha trädgård... ;)

Skicka en kommentar