torsdag 26 juli 2012

Favorit från Linas matkasse

Självklart hade jag ju tänkt mig en bild här. Men så blev det inte. Ibland får man helt enkelt leva med att det inte riktigt blir som man hade tänkt sig.


Grillade färsspett med fruktig bulgursallad och yoghurt
1. Tänd grillen. Lägg grillspett av trä i blöt.
2. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
3. Kärna ur och skär bort skalaet från en galiamelon. Skär fruktköttet i tärningar. Finhacka 1/2 rödlök, 1/2 gurka, 1 kryka mynta och 1/2 kruka basilika. Klyfta 2 tomater. Blanda allt i en skål som även rymmer bulguren.
4. Blanda en dressing av 2 msk olja, 1 msk rödvinsvinäger, 1 tsk honung, 2 msk gräslök (fryst), 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda dressing, grönsaker och bulgur i skålen.
5. Blanda ca 500 g nötfärs med 1 msk tomatpuré, 1 tsk paprikapulver, 1 krm torkad koriander, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pressa ned 1 vitlöksklyfta.
6. Forma färsen till 8 avlånga, smala järpar. Trä upp på spett och grilla dem runtom, eller stek dem i lite olja.
7. Lägg upp 2 dl matyoghurt i en skål och servera till färsspett och fruktig bulgursallad.

Källa: Linas matkasse.

Lite småjusteringar gjorde vi, bland annat tog vi färsk gräslök från trädgårdslandet. Sedan tog vi också två vitlöksklyftor istället för en och formade färsen till biffar istället för järpar eftersom vi inte grillade utan stekte i stekpanna.

Så här i efterhand tycker vi att man gott kunde ha kryddat på färsen lite mer än vad receptet sa.

Totalbetyget blir dock högt. Både jag och sambon gillade verkligen den här rätten och särskilt den fruktiga bulgursalladen. :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar